sublimare timisoara servicii publicitate

Sublimare textile

Sublimarea este un proces fizic care implica transformarea particulelor de vopsea dintr-o stare solida intr-o stare gazoasa, fara a transforma intai particulele solide in lichide.

Sublimarea este un proces de transfer, in care imaginea devine o parte a elementului real. Sublimare are nevoie de cerneala speciala, hartie si substraturi specifice, cu acoperire din poliester pentru a lucra.

Imprimarea prin sublimare este una din cele mai revolutionare metode de imprimare a obiectelor ceramice, obiectelor promotionale, articolelor de imbracaminte de poliester albe, etc si ofera uimitoare printuri de inalta calitate.

Procedeul este utilizat in cazul unicatelor, tirajelor mici sau obiectelor care nu pot fi realizate prin serigrafie.

Sublimarea se utilizeaza doar pentru personalizari pe culoarea alb.

sublimare timisoara tehnologie

Acest proces se bazeaza pe:

– proprietatea de a sublima a unor coloranti de dispersie; vaporii se vor fixa direct pe fibrele hidrofobe.

– afinitatea acestor coloranti pe unele suporturi textile.

Procesul de sublimarea consta in imprimarea pe o hartie speciala a unui design care va fi transferat de pe hartie folosind o presa de transfer termic care permite trecerea cernelii din stare lichida in stare de vapori si patrunderea acesteia in porii materialului supus imprimarii.

La incheierea procesului de sublimare, presa este deschisa si suportul sa raceste. Dupa racire, vopseaua este retinuta pe poliester, rezultand o imprimare durabila, policromica la o rezolutie fotografica.

Sublimarea este o metoda de imprimare termica, de presiune si de gaz, in care patrund cerneluri adecvate in suprafete de tesaturi albe. Procesul produce un finisaj extrem de durabil si plin de culoare, care este deosebit de potrivit pentru:
– imbracaminte
– obiecte promotionale
– umbrele

sublimare timisoara tehnologie tehnica